България са на крачка от европейската титла

5
Българките единствени от 32 тима продължават без загуба в турнира
Българките единствени от 32 тима продължават без загуба в турнира Снимка: БНР

Българките единствени от 32 тима продължават без загуба в турнира

България се наложи с 2.5:1.5 над Полша в предпоследния кръг на Европейското отборно първенство по шахмат за жени в Будва, Черна гора. С победата си българките затвърдиха първата си еднолична позиция във временното класиране. Те единствени от 32 тима продължават без загуба в турнира, с 2 отборни равенства, 6 отборни победи и набрани 14 точки, съобщи БНР.

Българските шахматистки са на крачка от завоюване на европейската титла. Последният девети кръг е утре. Началото му е от 16:00 ч. българско време. Селекционер на българския тим е гросмайстор Петър Арнаудов.

На първа дъска днес с черните фигури бившата световна шампионка Антоанета Стефанова направи реми с полякинята Моника Сочко. На втора дъска живеещата в Търговищко Нургюл Салимова с белите се наложи над Оливия Киолбаса, като я принуди да се предаде в 39 хода. Гергана Пейчева загуби от Йоланта Завадска. На четвърта дъска Белослава Кръстева с белите фигури победи Алисия Сливицка в 42 хода. Виктория Радева не участва в кръга.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    daskal
    България СА на крачка... Чуден български език налагате.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари