България отчете успешно противодействие на корупцията

0
Двама от заместниците на Цецка Цачева са имали среща с докладчиците на ПАСЕ
Двама от заместниците на Цецка Цачева са имали среща с докладчиците на ПАСЕ Снимка: БГНЕС / Архив

България е отчела успешна превенция и противодействие на корупцията пред Комисията по спазване на задълженията и ангажиментите на страните-членки на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ).

Това става ясно от съобщение на правосъдното министерство. Двама от заместниците на Цецка Цачева - Евгени Стоянов и Николай Проданов са имали среща с докладчиците на ПАСЕ и Франк Швабе и Жолт Немет и с ръководителя на секретариата на Комисията Агниешка Начило. Те са били у нас в рамките на визита, като част от пост-мониторинговия диалог с България.

"Считаме, че към момента сме успели да постигнем функция по превенция и противодействие на корупцията, публичност на лицата, заемащи отговорни длъжности и възможността за отнемане на незаконно придобито имущество", е заявил зам.-министърът Стоянов. Той е отчел и "водещата роля на новосформираната в началото на тази година Комисия за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество", пише в съобщението.

Другият зам.-министър Проданов, който отговаря за затворите, пък е заявил, че през последните години се полагат сериозни усилия за реформиране на българската пенитенциарна система. "Той набеляза предстоящите стъпки в тази насока, а именно изграждане на нов затвор и нов учебен център в района на София", пише в съобщението.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари