България може да остане без парно

1
Георги Недев
Георги Недев

„Ако Законът за енергетиката бъде приет във вида, в който е предложен българите може да  останат без парно. Топлофикациите ще спрат да работят“, заяви в ефира на Би Ти Ви народният представител от ПГ „Български демократичен център“ Георги Недев.

По думите му големият проблем е начинът, по който се предвижда да се изкупува произведената електроенергия от електроцентралите, които произвеждат електроенергия по комбиниран способ – „те ще спрат да работят, защото ще бъдат принудени да произвеждат електроенергия, необходима за осигуряване на експлоатационната надеждност на основните съоръжения без да получават адекватни за това приходи“, заяви Недев.

Според него ако законът бъде приет в този му вид, клиентите на топлофикациите няма да получават услугата - доставка на топло. „Трябва да ни вълнува повече въпросът – ще продължат ли да работят топлофикациите в България? Заявявам ви, че седмица след приемане на закона в този му вид, вече няма да има работещи топлофикации“, категоричен бе Георги Недев.

„Това, което се предлага от колегите от Патриотичния фронт е осъществимо само за 20% от ползващите парно в България и то в нови сгради, в които са изградени хоризонтални инсталации. Повечето от инсталациите в страната ни са така изградени, че предлаганите от колегите промени са неприложими и популистки“, заяви още Георги Недев, във връзка с предложенията на ПФ за промени в Закона за енергетика, свързани със сградната инсталация и тези, които са се отказали от парно да не плащат за нея.

Той разясни, че при вертикално разположени тръби на инсталацията, каквито са в 80% от сградите в България, е невъзможно, човек живеещ на четвъртия етаж да си отреже тръбите и този на петия етаж да потребява парно. „Топлинната енергия, която се потребява в сградата е определено количество и тя се измерва в сутерена на сградата. Ако този на четвъртия етаж не плаща за услугата топлоснабдяване, а има тръби, които минават през неговия имот, всички останали в сградата ще плащат вместо него. Имайте предвид, че такава е практиката в цял свят, заяви Недев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари