България гарантира райски условия за бежанците!

0
Бежанци в Гърция получили листовки, в които пише, че България дава 500 евро на всеки и ги настаняват в луксозен комплекс
Бежанци в Гърция получили листовки, в които пише, че България дава 500 евро на всеки и ги настаняват в луксозен комплекс

Група бежанци от Сирия, които са настанени в центъра във Враждебна, готвят гладна стачка заради колосална измама, на която са станали жертва.

Докато са били в Гърция са им раздали листовки, в които пише, че България им гарантира райски условия - по 500 евро за всеки, безплатни жилища в луксозен комплекс, покриване на транспортни разходи и т.н., реалността обаче е друга, съобщава БТВ.

Листовките са на Международната организация по миграция по програма за реколация. Сирийците са пристигнали със самолет, но на аерогара София не ги чакал никой. Вместо това Гранична полиция ги вкарала в ареста.

След като се убедили, че обещаният рай не съществува, сирийците искат да се върнат в Гърция. Засега това се оказва невъзможно според процедурите. Страната ни е длъжна да ги държи трук минимум за три години.

"Ако не получим решение, започваме гладна стачка", обявиха бежанците, които са главно от района на Алепо.

Бившият министър на отбраната Бойко Ноев коментира, че е ясно, че всички тези бежанци са тръгнали, за да търсят по-добър живот в Европа. Той се аргументира с фактът, че вместо всички тези млади мъже да останат в родината си и да се бият, те са тръгнали към Европа.

Ноев разкритикува политиката ни по отношение на бежанците. „Не съм съгласен, че без помощта на Турция ние няма да се справим с охраната на границата ни. Данните показват, че досега 13 000 са нарушили границата на страната ни. Не камерите и джиповете ще решат проблема на България, а друга политика. Ние се радваме, че гълъбът донесе пари на страната ни, но едно пиле пролет не прави“, коментира още той.

Източник: Бтв
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Марче, как кръстихте малката?
- Алое.
- На кого ма?
- На баба си Вера!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари