България елиминира Англия на Световното първенство по мини футбол

1
Отборът се класира за четвъртфинал
Отборът се класира за четвъртфинал Снимка: БАМФ

Отборът се класира за четвъртфинал

Българският национален отбор по минифутбол се класира на четвъртфинал на Световното първенство, което се провежда в Рас ал Хайма (ОАЕ), след победа с 2:1 над Англия.

Головете за българския отбор на осминафиналния двубой отбелязаха Явор Генчев минути преди края на първото полувреме и Неделиан Костадинов от дузпа през втората част. За Англия точен беше Доминик Морган-Грифитс, който изравни за 1:1, информира БТА.

В четвъртфинала България ще се изправи срещу Азербайджан, който е европейски шампион от миналата година в Словакия. Двата отбора имат традиция в мачовете по между си, а българските играчи притежават достатъчно качества, за да излязат крайни победители.

Днешната среща определено предложи много емоции, битка и здрави единоборства, всичките в рамките на нормалното футболно съперничество. При поделено надмощие българският отбор стигна до преднина минути преди края на първата част. Явор Генчев получи топката от ляво до тъчлинията и с обратен крак изненада вратаря на англичаните Хафед Ал Друби.

Началото на второто полувреме беше за англичаните, които създадоха две добри възможности и при втората изравниха. След изпълнение на фаул фронтално около централната зона от Ник Уайброу, топката попадна в Морган-Грифитс и изненада българския страж Димитър Каров.

Две минути по-късно съдията отсъди дузпа за България. Мощен удар на Спас Милушев срещна ръката на опитващия се да спре топката с шпагат Уайброу в наказателното поле. Неделиан Костадинов беше безкомпромисен от бялата точка и отново даде преднина на българския тим.

До края на срещата имаше възможности за гол пред двете врати, като българите бяха по-близо до трето попадение.

В друг осминафинал Азербайджан се справи с 3:0 срещу Португалия и утре от 19:00 часа ще излезе срещу българите. В останалите осминафинали: Казахстан – Мексико 0:0 в редовното време, 2:1 при дузпите; Чехия – САЩ 4:2, Грузия – ОАЕ 1:1 в редовното време, 2:3 при дузпите; Румъния – Тайланд 7:0. По-късно днес са другите две срещи Словакия – Черна гора и Унгария – Египет.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари