България е хит сред румънците за лятото

0
Румънците искат да идват и чакат да видят при какви условия ще отворим границите
Румънците искат да идват и чакат да видят при какви условия ще отворим границите

България е изключителен хит за лято 2021 в Румъния. Това показват резултатите на участвалите 40 компании в онлайн туристическата борса TTR в Букурещ

Румънците искат да идват и чакат да видят при какви условия ще отворим границите, заяви за TravelNews Галин Георгиев, зам.-председател на Българската асоциация на туристическите агенции (БАТА) и управител на туроператора „Солвекс“, TravelNews . Търсенето е за почивки по цялото Българско Черноморие. Според него единствено PCR тестовете са пречка и оскъпяват пътуванията. Румънците обичат да ходят още в Банско и вече в Пампорово, подчерта Георгиев. Той се надява да започнат да посещават и СПА курортите ни.

Интересът към България е изключително голям, защото сме близка дестинация, коментира Станимир Йосифов, представител на „Алма холидейз“. Най-търсени са Албена, Златни пясъци, Св. Константин и Елена и по-малко Слънчев бряг. Богатите румънци искат да ходят в Дюни, където цените са по-високи и имат спокойствието на затворения комплекс, и перфектно качество на обслужване, обясни Йосифов.

Изненадани сме от големия интерес към България от румънците. Търсенето е основно на 4 и 5 звезди хотели по цялото крайбрежие, обясни Ваня Овчарова, управител на „Елфи турс“. Компанията участва за първи път на борсата в Букурещ. Според Овчарова, румънците познават добре България и е хубаво да бъдат задържани като клиенти, защото са голям пазар. Компанията е предложила и СПА хотелите покрай морето.

Румъния е най-големият пазар за българския туризъм и заема първо място по чуждестранни туристи. От нея са дошли над 1.2 млн. гости през 2019 г., преди пандемията и тогава се реализира спад от 6.5% спрямо предходната година, показват данните на Министерството на туризма. През миналото лято, повечето хотелиери по морето разчитаха именно на българските и румънските туристи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари