България е една от петте страни в ЕС без ваксини за маймунска шарка

0
Ваксините се разпределят пропорционално с обща европейска поръчка
Ваксините се разпределят пропорционално с обща европейска поръчка

За страната ни са предвидени 1820 дози от общата европейска поръчка, но не е ясно кога ще ги получим

България е една от петте страни в Европа, които все още не са получили ваксини срещу маймунска вариола. Това става ясно от справка на здравното министерство и от Европейската комисия.

Само в Европа, по последни данни, случаите вече са над 17 хиляди. Най-много инфектирани има в Испания. Следват Германия и Франция. В България, Литва и Латвия случаите са по 4, но здравни специалисти допускат, че числото е много по-голямо.

Ваксините се разпределят пропорционално с обща европейска поръчка. Франция, Дания и Нидерландия отделно са намерили ваксини за своите граждани и там кампанията по ваксиниране е в ход.

Само в България, Словения, Словакия, Полша и Румъния ваксини все още няма.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    pFfff
    Ауу, сега ще се включат групово ежедневно откачалките аргирофа и фит@н0ф да ни облъчват денонощно колко е опасно без "ваксини". Но защо не насочат вниманието си към обратните, че те са причинителите на заразара?! Защо частната СЗО не посочи с пръст проблема?! Защо частната СЗО не заклейми лгбт като организания, насърчаваща обратността и насърчаваща заболяваемостта?! Кой ще се опълчи на лгбт извращенията на сащ?!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари