България дари 100 защитни облекла за лекари на РС Македония

0
Министерството на отбраната днес подари 100 защитни облекла и маски за многократно използване на Министерството на отбраната на РС Македония
Министерството на отбраната днес подари 100 защитни облекла и маски за многократно използване на Министерството на отбраната на РС Македония Снимка: БГНЕС

Министерството на отбраната днес подари 100 защитни облекла и маски за многократно използване на Министерството на отбраната на РС Македония.

“Защитните облекла може да се използват до 50 пъти, което означава 5000 работни дни за медицинския персонал, който се намира на първа линия. Дарението беше връчено на представители на македонското министерство днес на Граничния пункт Деве Баир/Гюешево. Дарението е предадено от началника на кабинета на българския министър на отбраната Илия Налбантов", съобщи посолството ни в Скопие.

От дипломатическата ни мисия в Скопие уточняват, че “това дарение е началото на предстоящите дарения от страна на Република България на РС Македония като знак на близост на двете държави и евроатлантическата солидарност”.

БГНЕС припомня, че за дарението съобщи миналата седмица премиерът Бойко Борисов. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари