Всеки дарил помощ за Турция, получава безплатно кафе в заведение в Скопие

0
С тази интересна схема кафене в македонската столица поощрява даренията за Турция
С тази интересна схема кафене в македонската столица поощрява даренията за Турция Видео: NOVA

С тази интересна схема кафене в македонската столица поощрява даренията за Турция

Кафене в Скопие започна да предлага безплатно кафе за хора, дарили помощ за Турция. За да получат подаръка, посетителите могат и на място да се обадят на специалния номер на македонския Червен кръст. Собственикът Сашо Шотаревски проверява телефоните на клиентите и поднася безплатната напитка. Няма значение дали дарението е голямо или малко. Един от посетителите беше дарил само 100 денара, което е около 3 лева. Собственикът казва, че идеята била на дъщеря му. Тя предложила схемата, след като слушала истории как от чужбина са помагали на Македония след земетресението през 1963-та, предава NOVA.

"Приятно е да дариш и да пийнеш едно кафенце. Не става дума за кафето, разбира се. Важно е дарението. Като човешки жест", каза един от дарителите Мартин Наумчевски.

"Дъщеря ми беше отгледана с истории за земетресението през 63-та. Затова даде идеята. Аз съм дете на това земетресение, майка ми е била бременна с мен, когато е станало. Така че знаех че искам да направя нещо, за да помогна в Турция. Просто не бяха сигурен какво", сподели собственикът на кафенето - Сашо Шотаревски.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари