Българите в Турция днес да не излизат на площад Таксим

0
МВнР препоръчват на българските граждани във вечерните часове на 24 юли да избягват посещения на площад Таксим и в районите, граничещи с него
МВнР препоръчват на българските граждани във вечерните часове на 24 юли да избягват посещения на площад Таксим и в районите, граничещи с него

Обстановката в Република Турция остава силно нестабилна.

След обявяването на извънредно положение от 01:00 часа на 21 юли започна постепенното въвеждане на допълнителни мерки за засилване контрола на силите за сигурност и увеличаване правомощията на изпълнителната власт. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на външните работи, предаде 24 часа.

Предвид организирания днес от опозиционната Народнорепубликанска партия митинг, подкрепен и от управляващата Партия на справедливостта и развитието, от МВнР препоръчват на българските граждани във вечерните часове на 24 юли да избягват посещения на площад Таксим и в районите, граничещи с него.

Предприетите към момента мерки от властите във връзка с обявеното извънредно положение не засягат пряко сигурността на българските граждани. Остава в сила изискването за носене на лични документи предвид честите проверки и задържането на лица, които не могат да удостоверят самоличността си. Необходимо е българските граждани да спазват стриктно указанията на полицейските органи.

Към момента няма промяна в обстановката на българо-турските ГКПП. Движението и в двете посоки – вход и изход, е нормално натоварено за сезона, като е засилен контролът на входните и изходните пунктове от турска страна. Няма допълнителни изисквания, свързани с преминаването на българските граждани.

Във връзка с провеждащите се традиционни борби в Одрин днес, е засилен полицейският контрол на входните и изходните артерии на града.

На този етап остават в сила препоръките от Съобщението на МВнР от 18:00 часа на 21 юли:

МВнР настоятелно препоръчва на българските граждани да отложат планирани пътувания до Република Турция до нормализиране на обстановката. В случай на неотложна необходимост от пътуване, те следва да се съобразяват с цялата сериозност на въведеното извънредно положение на цялата територия на Република Турция и стриктно да изпълняват разпорежданията на органите за сигурност.

МВнР своевременно ще уведомява българските граждани за предприеманите от турското правителство мерки, като българските граждани, влизащи на територията на Република Турция задължително следва да искат разяснения от турските гранични власти за своите задължения.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари