Българите са най-склонни да купуват фалшификати в целия ЕС

1
Изследването е на Службата на Европейския съюз за интелектуалната собственост
Изследването е на Службата на Европейския съюз за интелектуалната собственост Видео: NOVA

Изследването е на Службата на Европейския съюз за интелектуалната собственост

Сред всички потребители в Европа, българските са най-склонни да купуват фалшиви стоки (24% у нас спрямо 13 на сто в ЕС). Това сочи тазгодишното изследване на Службата на Европейския съюз за интелектуалната собственост, предава NOVA. Според него половината от младите европейци биха закупили фалшиви стоки. Всеки осми респондент признава, че в последната година съзнателно е купувал фалшиви стоки като дрехи обувки, чанти, парфюми и т.н.

Но се наблюдава и друга тенденция - 39% от европейците не могат да преценят дали стоката, която са купили е фалшива, или не. Един от изводите на изследването обаче е, че докато европейците стават все по-предпазливи към фалшификатите и незаконното съдържание, то цената остава решаващ фактор, тъй като тази на фалшификатите е по-приемлива за младите потребители.

В изследването не са зададени конкретни въпроси за причините за купуване на фалшификати, но е засегната темата кога е приемливо това да се случва. Освен цената, от Службата на ЕС за интелектуална собственост извеждат като фактор и дали конкретния продукт е достъпен в дадена страна.

Възрастта също играе роля. Младите хора (между 15 и 24 години) са най-склонни да купят фалшификати.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Дгд
    A защо ли
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари