Българите с най-ниска дентална хигиена

0
Българите с най-ниска дентална хигиена

Според британски доклад, който подробно изследва устната хигиена на българите и развитието на денталната индустрия у нас, българите не си мият зъбите.

Проучването е на UKPRwire, социологическа организация, която разследва и анализира различни национални пазари и предлага данните на журналисти и корпорации, които искат да стъпят на местния пазар или да планират разрастване според настоящото състояние и тенденция на търговията, пише в. "Монитор".

Според данните на UKPRwire, нашенците смятат, че миенето на зъби с четка и паста е напълно достатъчно за поддържане на устната хигиена. Те почти изцяло пренебрегват продукти като конец за почистване на зъбите, освежители за уста и вода за жабурене.

За българите това са префърцунени, скъпи и ненужни неща, без които те могат да минат. Анкетираните компании признават, че едва през последните години бавно и плахо са започнали да рекламират продуктите си, представяйки ги като лечебни за заздравяване на венците и премахване на плаката.

Според доклада предимно хората в големите градове и младежите са потребители на денталните продукти за хигиена. Те са и хората, които най-много се грижат за здравето и външния си вид.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари