Българин си сглоби лимузина от два трабанта

3
Теньо Калъчев сглоби по свой проект лимузина с 4 врати от два трабанта
Теньо Калъчев сглоби по свой проект лимузина с 4 врати от два трабанта

Теньо Калъчев от Раднево сглоби по свой проект лимузина с 4 врати от два трабанта, която може да вдига до 120 км/час и вози 6 човека. Колата е дълга близо 5 метра и работата по нея отнела 2,5 г. време, но има още какво да се доизкусурява. Предстои да се монтират малък телевизор и музикална уредба и да се претапицира таванът.

40-годишният мъж е локомотивен машинист в рудник “Трояново 1” на мини “Марица изток”. От 1991 г., когато спряло производството на картонените ГДР-ски коли, не е оставал без “Трабант". Бил фен на немските марки, кара и мерцедес, но голямата му любов са двутактовите коли, пише "24 часа".

Идеята да сглоби лимузина от трабантите му дошла, след като преди време със свой приятел взели 9,5-метров “Линкълн". “Пробвахме да разработим сватбена агенция и да возим младоженци и абитуриенти, но работата не потръгна. Линкълн-а продадохме, но се запалих по дългите коли и реших да си направя собствена от трабанти”, разказва Теньо. Дотук дал по лимузината-трабант към 3 хиляди лева. Колата харчи на 100 километра 5-6 литра гориво и не закъсва никога, хвали творението си Калъчев. Досега Теньо не е возил с нея младоженци, но можело и това да стане. Засега държи необикновената лимузина в близкото до Раднево село Българене, където живее.

Теньо Калъчев вече подготвя документи за членство в клуба на собствениците на ретроавтомобили. Показвал е лимузината си на срещата на собствениците на трабанти във Велико Търново, но я закарал дотам върху платформа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари