Българин призна измама за над 1 милион долара пред съда в САЩ

0
Стефан Чернев се призна днес за виновен по обвинение в заговор за международно пране на пари
Стефан Чернев се призна днес за виновен по обвинение в заговор за международно пране на пари

Стефан Чернев се призна днес за виновен по обвинение в заговор за международно пране на пари

Четиридесет и девет годишният български гражданин Стефан Чернев, се призна днес за виновен по обвинение в заговор за международно пране на пари, съобщиха американското министерство на правосъдието и нюйоркската прокуратура, предаде БТА.

Чернев е признал, че заедно с брат си Иван Чернев и с още един съучастник са създали кухи фирми, чрез които в периода от 2011 до 2015 г. са печелели пари по незаконен начин. Засегнати от незаконните схеми са били доставчици на медицински услуги, църкви и малки предприятия в САЩ.

Закононарушителите изпращали на жертвите си фалшиви фактури за поръчани онлайн рекламни услуги, въпреки че на потърпевшите не са им били оказвани подобни услуги и те не са искали такива. Ако откажели да платят, пострадалите получавали от Стефан Чернев и съучастниците му фалшиви уведомления за принудително събиране на сумите. Жертвите били инструктирани да изпращат чекове до пощенски кутии в различни пощенски станции в САЩ, които кутии били наети от измамниците. След това закононарушителите инструктирали компаниите, занимаващи се с доставка на пощенски пратки, да доставят чековете в пощенски кутии в пощенски станции в Канада или на други компании за доставка на пощенски пратки, базирани в близост до границата на САЩ с Канада.

След като получели чековете, братя Черневи и съучастникът им депозирали средствата от тях в свои банкови сметки в Канада. С тези си схеми те спечелили най-малко 1,24 милиона долара.

Присъдата на Чернев ще бъде постановена на 25 март догодина.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари