Българин печели по 8 хиляди евро като хамалин в Гермaния

1
Бившият състезател по ММА е дошъл в Мюнхен преди четири години
Бившият състезател по ММА е дошъл в Мюнхен преди четири години

Българският емигрант Стоян Захов печели луди пари като хамалин в Мюнхен.

Бившият състезател по ММА е дошъл в Германия преди 4 години. Той е започнал да работи тежък труд, като основно се е занимавал с пренос на тежки мебели, уреди и пособия по домовете. Това е бизнес, който има ниша във всеки един голям немски град, пише Uniconbg.com.

Първоначално Стоян е получавал от шефовете си по 100 евро на ден плюс бакшиши от стопаните на домовете. Стигал е до 150-160 евро. Работата е била тежка, а парите недостатъчни защото в Мюнхен животът е доста скъп. Малък апартамент е с наем от поне 1000 евро и то в евтините квартали. Отделно се заплащат консумативите. 

В първите години Стоян е получавал парите си от турски, руски и сръбски фирми, които са се занимивали с подобни дейности. Той не е имал трудов договор, като е трябвало сам да се осигурява. Това е вдигало още повече месечните му разхода, да не говорим, че е трябвало да плаща лично и данъци в края на всяка година.

Постепеннно обаче Стоян е успял да събере група от десетина българи, които са решили да играят самостоятелно. Захов е станал шеф на групата, като е имал и дял от над 50 процента в новата фирма, която са регистрирали. За кратко време българите са успели да си намерят пазари в Мюнхен и околните градове, а сега имат поръчки от цяла Бавария.

"Беше много трудно. Първите месеци имахме проблеми, поръчките бяха малко, а ние трябваше да ядем нещо. Разходите вървяха. За една година обаче успяхме да пробием на пазара. Сега съм доволен. Вадя над 8 хиляди евро на месец, а момчетата също имат добри доходи. Всичко е лагално. Плащаме си данъци и осигуровки Заради това нямаме притестнения от това, което вади. То е напълно прозрачно.", коментира Захов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари