Българин купува яхтата на Джеймс Бонд

0
Яхтите Sunseeker са Мерцедесът на бягащите по вълните морски красавици
Яхтите Sunseeker са Мерцедесът на бягащите по вълните морски красавици

Богаташи от Турция, Дания и Близкия Изток си купиха последния и най-нов модел на яхтите Sunseeker, които са Мерцедесът на бягащите по вълните морски красавици.

Вече 4 суперлуксозни лодки от любимата марка на Джеймс Бонд са поръчани и се строят във фабриката в Лондон преди официалната премиера през септември на Sunseeker 116.

Български бизнесмен също е хвърлил око на най-модерната яхта, водят се преговори. Ако завършат успешно и сделката бъде финализирана, за него ще започнат да строят 5-ата яхта до 2 седмици. 

Това съобщи пред в. „Труд” Лъчезар Братоев, шеф на „ЛЗ Яхтинг”, единственият дистрибутор у нас и в Румъния на престижната марка. Потвърдил го е и търговският директор на офиса в Лондон Крис Хед, който следи изкъсо продажбите.

Sunseeker 116 е с базова цена 13 млн. евро, но според поръчаните екстри цената й може да се увеличи. Яхтата може да разхожда по морето десетина души с 4-членен екипаж. Отвън и вътре не може да й се опре и най-красивата просторна вила. 

Носещи стъкла, странични огледала и остъклени балкони вкарват изобилие от светлина. Тя е толкова голяма, че ако мъж и жена се скарат на борда й, може и 3 месеца да не се засекат на нея, както казват не на шега познавачите. На носа има 4 плажни места за слънчеви бани, а по средата джакузи.

По желание на клиента на парти зоната освен кабина за гости, може да има гореща вана, барбекю, бар и др. Производителите в Англия се надяват, че новата яхта ще бъде харесана за следващия 25-и епизод за агент 007, за който нов проект продуцентите дадоха заявка след успешната премиера миналата есен на „Спектър” – един истински триумф на шпионското кино.

По-скъпа от Sunseeker 116 е предишен модел яхта – 155, която още на презентацията стана собственост на Еди Джордан, легендарния тим мениджър от Формула 1. Той едва ли и този път ще пропусне да сложи ръка и на дебютната луксозна лодка, както прави и досега, щом излезе всеки нов модел на марката.

На родните пристанища може и да не видим луксозната Sunseeker 116, дори и българин да стане неин собственик, защото през последните години нашите яхтсмените бягат на Карибите и по Средиземноморието, а лодките им плават под чужд флаг, заради акциите от серията „Комар“, които ги прогониха.

Източник: Вестник Труд
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари