Българин е задържан за гаврата с германка в Берлин

0
Арестуваният не е бежанец, както се твърдеше по-рано
Арестуваният не е бежанец, както се твърдеше по-рано

Случаят с гаврата с 26-годишна жена в берлинското метро придоби скандален обрат. Арестуваният не е бежанец, както се твърдеше по-рано, а българин.

В. "Билд" разпространи запис на мъж, който безучастно наблюдава как приятелят му рита в гръб 26-годишна жена. Тя пада по лице през осем стълби и чупи ръка. Българинът повдига бутилка бира от стъпалата и отминава нататък, без да помогне, пише 168 часа.

Той е бил идентифициран и задържан след показания на граждани, съобщиха от полицията. Не живее в Берлин, не е ясно къде е адресната му регистрация.

Снимките на извършителите, разпространени от полицията. Българинът е с червеното кръгче

Не се съобщава засега и дали останалите трима от групата, атакувала момичето, също са българи. В интерес на следствието е да не даваме гласност на това, което задържаният е разказал пред полицията, казват оттам. Не е ясно и дали той се познава с извършителя отдавна. Записът, който показва как млад брадат мъж с бутилка бира в ръка абсолютно безпричинно нанася шут в гърба на момиче, слизащо по стъпалата на метростанция в Берлин, предизвика вълна на възмущение в Германия.

Първоначално в Германия имаше слухове, че блъснатата жена е сирийка и затова е атакувана, но полицията отрече това.

Момичето е германка.

Руски медии съобщиха за случая пък, наричайки нападателите бежанци, но и това се оказа невярно. Случаят е от 27 октомври и е бил записан от охранителна камера. Момичето е получило амбулаторна помощ в болницата и след това е сигнализирала полицията.

Полицията помоли свидетели на престъплението да дадат показания и публикува снимките и на четиримата мъже, участвали в него. Българинът е първият задържан. Срещу него засега не може да се повдигне обвинение, тъй като няма доказателства, че е участвал пряко в нападението, заяви говоителят на берлинската прокуратура Мартин Щелтнер.

„Липсва доказуемо намерение за извършване на престъпление“, обясни той. Според Щелтнер обаче и извършителят на нападението ще бъде заловен съвсем скоро. Ето ги извършителите на снимки, разпространени от полицията. В кръгчето е българинът Частни лица са обявили парична награда за онзи, който посочи името и адреса на нападателя на младата жена.

Източник: 168 часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари