Българи загинаха на място при катастрофа в Италия

4

Двама български граждани загинаха при тежка катастрофа в Италия, съобщава Сosenza channel.

Инцидентът е станал рано тази сутрин, около 4:30 часа, в Калабрия, на междуградски път край градчето Кориляно Росано, близо до Козенца. Ударили са се два автомобила – „Алфа Ромео 147” с българска регистрация и „Опел Корса” - с италианска. В алфата пътували петима български граждани, а в опела – четирима италианци, предава Канал 3.

Шофьори, станали свидетели на катастрофата, опитали да помогнат, но ударът бил толкова тежък, че пострадалите в българската кола били извадени, едва когато пристигнали пожарникари и разрязали смачкания преобърналия се автомобил.

Двама от българите - мъже, са загинали на място. Другите седем ранени са откарани в болница. Четирима от тях са в сериозно състояние, като един е транспортиран с хеликоптер. Сред пострадалите в автомобила с италианци има две момичета – на 16 и 21 г.

Засега не са ясни причините за катастрофата.

Калабрия е известен селскостопански район, като всяка година на работа идват хиляди сезонни работници, сред които и множество българи.

Самоличността на загиналите все още не е установена, тъй като са пътували без документи за самоличност, допълва БТВ. Говори се, че единият от тях е 25-годишен баща на 4 деца.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари