Българи ще правят части за най-скъпите автомобили в света

0
Става въпрос за потенциална голяма инвестиция на германска компания
Става въпрос за потенциална голяма инвестиция на германска компания

България има уникален шанс да започне да произвежда части за най-скъпите и луксозни автомобили в света.

Страната ни е на крачка от това да започне да произвежда части за "върха на сладоледа" в автомобилната индустрия, пише iNews.bg.

Става въпрос за потенциална голяма инвестиция на германска компания, която се занимава с производство на заключващи механизми за водещи световни автомобилни концерни. Дружеството е Böсо Böddecker & Co. GmbH & Co.

Сред клиентите му са марки като Bentley, Rollse Royce Porsche, Audi, BWM, Daimler, McLaren, Maybach, Volswagen Gruop, Ford и др.

Дружеството е проявило сериозен интерес към изграждането на завод у нас, както и към възможностите да обучи персонал за предприятието си. Това е станало по време на посещението на министъра на икономиката Божидар Лукарски в Бон, където ръководството на Böсо Böddecker е имало среща с него. 

По време на срещата представителите на Управителният съвет на компанията са заявили, че проучват инвестиционния климат в България, тъй като искат да разширят дейността си в рамките на Източна Европа и страната ни е една от привлекателните бизнес дестинации за тях. От Böсо Böddecker са поставили и въпроса за възможностите за дуално обучение и набирането на квалифицирана работна ръка в страната ни. 

Източник: iNEWS
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари