Българи на туризъм в Северна Корея

0
Записванията за екскурзията вече са започнали, но за пътуващите има определени изисквания
Записванията за екскурзията вече са започнали, но за пътуващите има определени изисквания

Първата група ще празнува 107-ия рожден ден на Ким Ир Сен.

Северна Корея ще приеме първата организирана туристическа група от България през април тази година. Тя ще е между 15 и 20 души, които ще кацнат в Пхенян тъкмо навреме, за да се включат в масовите празненства по случай 107-ия рожден ден на Великия вожд Ким Ир Сен, което съответства и на новата 107-а година по календара Чучхе, който страната е възприела.

Записванията вече са започнали, но за пътуващите има определени изисквания, става ясно от информация на туроператора. Мъжете трябва да носят в багажа си риза и вратовръзка, с които да бъдат допуснати до Двореца на слънцето, както се нарича мавзолеят, в който са мумиите на Ким Ир Сен и синът му Ким Чен Ир. За жените се изисква прилично облекло, което не включва къси поли и разголени блузи. Скъсани дънки също не са позволени, пише 24 часа.

На територията на Северна Корея групата трябва да се движи винаги заедно, придружена от местни екскурзоводи, които казват къде може да се снима. Пътуващите трябва да имат предвид, че в страната няма интернет, роуминг, банкомати и храна за вегани, се посочва още в информацията на организаторите. Цената на 10-дневната екскурзия е между 4300 и 5000 лв., според настаняването в единична или двойна стая. Допълнително се плаща за посещение на цирк и за таекуондо шоу.

Предвидени са екскурзия с метрото на Пхенян - най-дълбокото в света, изкачване на 150-метровата кула “Чучхе”, посещение в музея на подаръците на севернокорейските лидери, паметника на Корейската работническа партия, военния музей, старата столица Късон, демилитаризираната зона на границата с Южна Корея, училище и местен бирен бар.

10-дневният пакет “Северна Корея - непозната и недостъпна” включва пътуване до Китай, откъдето е трансферът до Пхенян с “Ер Корио” - севернокорейския национален авиопревозвач. Визата за Северна Корея струва 30 евро, но в туристическата група не се допускат журналисти.

Досега българи са посещавали Северна Корея като туристи с групи от чужбина, като цените там са двойни - обикновено варират между 4 и 5 хил. евро.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари