Българи хулят украинска писателка защото разказвала за ужасите на войната

2
"Пиша истината от града на събитията. От мястото на войната.  За съжаление никой не е застрахован дали утре това няма да е във вашата страна", споделя Христя Венгринюк
"Пиша истината от града на събитията. От мястото на войната. За съжаление никой не е застрахован дали утре това няма да е във вашата страна", споделя Христя Венгринюк Снимка: Фейсбук

Днес ми пишат българи, които не познавам, че моите публикации въвличат българите в братоубийствена двустранна война, и да не ви пиша. Първо - не е братоубийствена, и второ - със сигурност не е двустранна

 Започнах да водя дневник за войната на български, защото това е език, който познавам, страна, в която понякога живея и която обичам, но и където информацията, за съжаление, много често е недостоверна. Много мои познати пишат на английски или на немски за своите приятели, а аз пиша на езика, който познавам! Пиша истината от града на събитията. От мястото на войната.

За съжаление никой не е застрахован дали утре това няма да е във вашата страна.

Тази нощ изкарахме в отново в мазето. Не е лесно, но определено е по-лесно, отколкото в Мариупол, където хората умират. Вече 3 седмици са без храна, лекарства и вода. Пълен залог.

Не е възможно да се договорим с окупаторите. Този град бе превърнат в гетото на 21-ви век. Хората умират там всеки час, но не се предават...

Когато показаха видео от Мариупол, където бе хвърлена бомба върху родиления дом и дома за сираци, руснаците написаха, че това е постановка. Че бременните жени са актриси, на които са платени по 50 UAH (50 гривни се равняват на 3 лв). Една от тях роди момиченце и няма информация как е и къде се намира в момента. Друга бременна жена, която трябваше да роди, почина с неродено дете. Нито тя, нито детето успяха да бъдат реанимирани. Прилагам снимката на която се подиграваха руснаците.

Майка и син бяха застреляни в Ирпен, телата им не можеха да бъдат погребани на гробищата, и съседите им бяха принудени да ги заровят в градинката пред входа. Прилагам снимките.

Има много такива случаи... Кадировците отвличат деца. Окупаторите изнасилват жени. Хората губят връзка помежду си и никой не знае кой е жив, и кой не.

На окупаторите не им пука дали си стар, или дете, или жена. Те убиват всички. Просто всички. Позната написа как нейни близки са застреляни на спирката на автобуса.

Струва ми се, че всичко това е сън. Все още не мога да повярвам, но всеки ден получавам коментари, че го заслужаваме (само за какво?), или че всичко това сме го измислили ние самите...

Не разбирам този свят и хората. Да направят ад на земята. В една мирна държава. В сърцето на Европа... Между всички наши съседи от ЕС.....

Не губим вяра, но цената е неописуемо висока.

Как можем всички да спрем това?

Христя Венгринюк

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    123
    Да говори Руски ! Не и разбирам измисления диалект. А и най-добре да замълчи, че на нито една приказка не и се вярва.
  • -5
    1
    darkaveng
    Скоро и да не я онодат!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари