Българчетата, които бяха в неизвестност, се върнаха вкъщи

0
За семейство Алшарафи 4 ноември се превръща датата, която ще запомнят и ще празнуват след години​
За семейство Алшарафи 4 ноември се превръща датата, която ще запомнят и ще празнуват след години​ Видео: NOVA

За семейство Алшарафи 4 ноември се превръща датата, която ще запомнят и ще празнуват след години​

Още 19 българи от Ивицата Газа се прибраха у нас. С полет от Италия до летище София се върнаха вкъщи и трите деца, които бяха в неизвестност. Те се издирваха в района, в който падна бомба.

Само преди 15 дни желанието на Таер да види трите си деца изглеждаше невъзможно.

За семейство Алшарафи 4 ноември се превръща датата, която ще запомнят и ще празнуват след години. "Не мога да опиша колко се радвам. Най-накрая ги видях, слава Богу, че са добре. Просто нямам думи! Най- накрая си дойдоха! Много съм благодарен на нашето посолство, на посланика, на всички хора, които помогнаха", каза Таер Алшарафи, предаде NOVA.

Башар на 7 г., Зен на 5 г., Мохамед на 6 месеца и майка им Ясмин са спасени. От днес повече няма да броят бомбите над главите си. Но със сигурност дълго ще помнят дните във войната.

"Изморена съм от всичко. От липсата на вода, ток, от фосфора. Бомбардираха навсякъде. Беше ужасно! Бяхме потънали в тъга и чакахме смъртта. Постоянно. Всяка секунда. Сега, сега съм добре и благодаря на всички", заяви Ясмин Алшарафи.

Сахар и 3-месечното ѝ бебе също са спасени. "Това не е обикновена война. Това е катастрофа. Бях с бебето си там. То заслужава по-добър живот. Тръгвах, връщах се, лутах се, нямаше място, където сме в безопасност. Понякога дори не можех да плача. Усещах стараха по цялото си тяло. Дори не можех да вървя от страх", споделя тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    4
    Moni levi
    Стига ги приемахте тези ислямски боклуци!Да се махат от Бьлгария, не ги искаме, махайте се
  • 7
    3
    Еееееее,
    Аре спрете се с тия цигани! Те НЕ са БЪЛГАРИ!
  • 7
    2
    младен иванов
    Български граждани да,но не и българи.Дунав мост,оправете си заглавията.
  • 7
    1
    Селям алейкум, мисирки!
    Ако тия забулените пингвини и брадатите талибани в репортажа ги наричат "Българчета", тогава какви ли по народност са Редактор Петя и колегите й от редакцията Дунавмост?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари