Българчета завоюваха бронзов медал по време на преврата

0
В момента се проучват вариантите българската група да се прибере по маршрут, който да избегне Истанбул
В момента се проучват вариантите българската група да се прибере по маршрут, който да избегне Истанбул Снимка: haskovo.info

19 български ученици и 7 ръководители се намират в Трабзон на Спортна Гимназиада.

Начело на групата е председателят на Българската асоциация спорт за учащи Юлия Боянова, която е в непрестанна връзка с българското посолство в Турция, Министерството на младежта и спорта и Министерството на образованието, съобщиха от ведомството на Красен Кралев, пише 24 часа.

Родителите са в постоянна връзка с децата си, успокояват от спортното министерство. Обстановката в града е спокойна и състезанието не е прекратено, като българските ученици дори спечелиха бронзов медал в отборната надпревара по аеробика. В Гимназиадата участват над 2500 деца от цял свят, а официалното й закриване е утре вечерта.

Тази сутрин е проведена оперативка на място, на която са присъствали президентът на международната федерация за ученически спорт Лоран Петринка, генералният секретар на централата Ян Кулен, президентът на европейската федерация Никос Мегалемос, президентът на турската федерация Омер Каракулукчу, началниците на военното поделение и полицията в града и представители на общината. На заседанието ръководителите на делегации са получили уверение, че сигурността им е гарантирана и за тях няма опасност. Учениците се извозват под засилена охрана от военни и полиция.

В момента се проучват вариантите българската група да се прибере по маршрут, който да избегне Истанбул.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари