Бай Митко "гушна" 5000 лева на пътя Разград - Русе

2
До „мулетата“ криминалистите стигнали след разследване
До „мулетата“ криминалистите стигнали след разследване

Двама куриери на телефонни измамници са заловени по свидетелски показания и проследяване на записи от охранителни камери, научихме от "Брягнюз".

Мулетата обаче нищо не знаят за "Бай Митко", който ги наел по телефона. В крайна сметка той гушнал над 5 бона и ще си ги харчи спокойно, докато куриерите, взели дял по 225 лева, са на мушката за цялата далавера.

На 15 ноември 83-годишен от Велики Преслав бил измамен по телефона по добре познатия сценарий „акция на полицията за залавяне на телефонни измамници“. Той събрал в торбичка всичките си  пари - 5560 лева и ги хвърлил през терасата на жилището си, за да „помогне на полицията“.

Малко след това установил, че е станал жертва на самите тях.  До „мулетата“ криминалистите стигнали след разследване. Разпитани са съседи на възрастния мъж, при което един от тях разказал, че забелязал  автомобил с добричка регистрация по времето, фиксирано като час на измамата. Прегледани са записи от охранителни камери в града и  установен автомобилът - Фолксваген Голф.

В резултат на това криминалистите издирили двамата мъже, придвижвали се с него - Р.Г./27г./ от гр. Върбица и Х.Р./28г./ от търговищкото с. Преселец. По време на разпитите те признали, че в посочения ден са взели пари от Велики Преслав, където ги пратил „бай Митко“.

С  Р.Г. той се свързал по обява в сайт за продажба на кола. Предложил му да поработи за него и да изкара пари, докато я продаде. Р.Г. обаче нямал свидетелство за управление и като станало ясно, че „работата“ е свързана с пътуване, помолил за съдействие приятеля си Х.Р. от с.Приселец.

Първата поръчка дошла в средата на ноември. Тогава двамата отишли с автомобила във Велики Преслав и по указанията на „бай Митко“ стигнали до адрес в старата столица, от който взели торбичка с пари с 5560 лева. „Шефът“ им казал да си заделят 450 лева, а останалите да оставят зад автобусна спирка до р. Бели Лом по пътя Разград - Русе.

На 30 ноември, след като са събрани данни за извършено престъпление, двамата мъже са задържани. Работата продължава, изяснява се съпричастността им и към други измами на територията на областта. Районният съд във Велики Преслав е уважил искането на прокуратурата и на 2 декември е постановил мярка за неотклонение „задържане под стража“  на обвиняемите. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари