Багер проби Великата китайска стена

0

Задържани са мъж и жена

Двама души са били задържани в Китай, след като според държавния телевизионен канал CCTV са повредили с багер участък от Великата китайска стена в северната провинция Шанси, съобщи Си Ен Ен, цитиран от БГНЕС.

Властите там твърдят, че на 24 август са получили сигнал за дупка в историческия обект.

След разследване полицията е установила, че 38-годишен мъж и 55-годишна жена са използвали багер, за да пробият стената, за да създадат пряк път за преминаване, като са причинили "необратими" щети на целостта и безопасността на част от културния паметник. Полицията съобщи, че разследването продължава.

Районът, известен като 32-та Велика стена, е една от оцелелите цялостни стени и наблюдателни кули от времето на династията Мин (1368-1644 г.) и е включен в списъка на провинциалните културни реликви. През 1987 г. Великата китайска стена е обявена за обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари