„Бъди войник“ гостува с гордост в Русе

1
Информационна борса за войници и матроси за Българската армия
Информационна борса за войници и матроси за Българската армия

На 15 май, сряда, Русе е домакин на събитие от кампанията „Бъди войник“.

Граждани и гости на Русе ще могат да зададат въпросите си за военната професия директно на хората в униформа и да се информират за възможностите за кариера във видовете Въоръжени сили и Специалните сили.

От 16.00 ч на алеята до хотел „Дунав“ ще има организирана информационна борса за войници и матроси за Българската армия. В същия час на място ще бъде изложен статичен показ на техника, въоръжение и оборудване на Сухопътните войски, Военноморските и Военновъздушните сили.

От 18.30 ч в залата на Доходно здание Русе ще има концерт за русенската общественост на Представителния ансамбъл на Въоръжените сили и Представителния духов оркестър на Военноморските сили. Участие ще вземе и общинският мажоретен състав „Екстрийм“ при Младежкия дом – Русе.
„Бъди войник“ се провежда с любезното съдействие на Община Русе.

***

Русе – градът, от който водят началото си българските Военноморски сили (на 12 август 1879 г. тук е създадена Дунавската флотилия). Русе, където на 12 октомври 1884 г. е сформиран 5-ти пехотен Дунавски полк (от Шуменска № 19, Русенска № 23 и Силистренска № 24 пеши дружини). Полкът е участник в Сръбско-българската война, Балканската, Междусъюзническата и двете световни войни и е записал участия в някои от най-емблематичните сражения на Българската армия.

„Бъди войник“ гостува с гордост в Русе, един от най-европейските градове на България, чиито жители през годините са ни радвали винаги с плам, ентусиазъм и положително отношение към Българската армия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари