Бъчварова обвини БСП за бунтовете в Харманли

0
Ако Ердоган пусне бежанци, България имала разработен план за действие
Ако Ердоган пусне бежанци, България имала разработен план за действие Снимка: БГНЕС

"Преди изборите много партии се изкушиха да подклаждат темата с бежанците. Миналата година положението беше по-леко. В последния месец активисти на БСП разпространяват информация, че има зарази в центъра в Харманли. Хората се "хранят" от такива факти. Ние затворихме центъра, за да може населението да се успокои. Този факт нагнети напрежение сред афганистанците особено. Защото сегашното състояние, в което се намират в момента те и невъзможността им да заминат за Западна Европа, нагнети напрежение и сред тях", каза вътрешният министър Румяна Бъчварова в предаването "120 минути" по Би Ти Ви.

Хората, които искат статут, имат право на свободно придвижване, така Бъчварова обясни факта, че България не връща нелегалните бежанци.

Ако Ердоган пусне бежанци, България имала разработен план за действие за недопускане на големи групи от хора.

"Но няма държава, която да може да спре 5000 души, които искат да влязат. Следва поредица от много дипломатически усилия. Правим всичко да не се повтори  конфликт "Харманли 2", поясни Румяна Бъчварова. Според нея имало много провокации пред и около центъра, и те нагнетявали положението. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари