Баба Надежда от Арчар празнува 100-годишен юбилей

2
Столетницата е работила  като санитарка, а след пенсионирането си се връща в дунавското село и започва да се занимава с градинарство
Столетницата е работила като санитарка, а след пенсионирането си се връща в дунавското село и започва да се занимава с градинарство

Днес баба Надежда Маринова от Арчар навършва 100 години

В рода ѝ други дълголетници няма, а тя самата все още не може да повярва, че е достигнала достолепната възраст.

"Друг немаме от родата. Имала съм баба, ама не е била толкова... на кого съм се изметнала, не знам. Никак не съм вервала... да ми е казал некой... Това е много - 100 години, много нещо."

Столетницата е родом от Арчар, но дълги години живее със семейството си в София. Работила е като санитарка, а след пенсионирането си се връща в дунавското село и започва да се занимава с градинарство.

На празника си баба Надежда очаква внуци, правнуци и праправнуци. От кметството на селото също ще дойдат да я поздравят. Всички в Арчар много ѝ се радват, каза Веселина Аспарухова от местната администрация.

"Баба Надежда е много печена, тя си работи още по градината, плеви, не може да търпи едно стръкче тревичка. Реже си ябълки, реже си смокини, да си ги суши за зимата. Има силен дух и ние много я уважаваме, и сме щастливи, че имаме такъв човек в селото", добави още Аспарухова.

От кметството са купили торта, a за останалото на празника са се погрижили нейните близки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари