Автомобилен състезател разкри кой е най-големият убиец на пътя

1
Показаха местата, където шофьорите няка как да не направят нарушение
Показаха местата, където шофьорите няка как да не направят нарушение Видео: Нова телевизия

„Да се шофира в аварийната лента е сериозно нарушение. Мерките, които са предложени - 1000 лева, трябва да се помисли дали не е малко завишена. Санкциите трябва да са съгласувани с действителността, в която живеем."

Това заяви Димитър Илиевсъстезател и преподавател в ефира на Нова телевизия.

От своя страна председателят на транспортната комисия Нестимир Ананиев коментира, че случаят с катастрофата на Хемус, при която загинаха двама души, а трети бе сериозно ранен, след неправилно движение в аварийната лента, за него са убийство.

Всеки говори какви закони трябва да направим, ама кой ще ги прилага. Никой не казва защо ги правим тези нарушения. Трябва да помислим за човешкия фактор. Защо правя нарушения - в лошо настроение съм, дрогирал съм се“, даде за пример Илиев и допълни: „Нека да е 100 лв. глобата, ама някой да ги глобява тия хора, а не покрай мен да минат 10 коли в аварийната лента, а аз само плащам“, каза още състезателят.

В момента има много организации, които се занимават с пътната безопасност. Проблемът е комплексен. Няма един закон, който да реши всички проблеми. В момента по-големият фокус бе върху водачите след като вземат книжка, аз искам да се фокусираме върху водачите преди това“, каза още Ананиев.

"Помните ли преди няколко дни махнаха знаците за камерите. Видяхте ли веднага как се промени скоростта. Най-големият убиец по пътищата не е шофирането в аварийната лента, а скоростта", каза Илиев.

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари