Австрия налага едномесечна карантина в страната

0
Бизнесът ще бъде подкрепен с 80% от приходите за въпросния период в сравнение със същия през миналата година, стига да задържат на работа своите служители
Бизнесът ще бъде подкрепен с 80% от приходите за въпросния период в сравнение със същия през миналата година, стига да задържат на работа своите служители Снимка: ЕПА/БГНЕС

Новата блокада в страната все пак ще е далеч по-поносима от пролетната

Австрия е поредната европейска държава, която влиза в национална карантина, след като пандемията излезе извън контрол през изминалите седмици, пише Bloomberg.

От началото на есента Виена налага либерални противоепидемични мерки, за да не пречи на рестарта на икономиката, но само в рамките на няколко дни рекордът на новозаразените скача с по 1000, за да достигне 5 234 на 30 октомври, по информация на Reuters.

Канцлерът Себастиан Курц обяви ограниченията, които влизат в сила от 3 до 30 ноември.

Училищата, фризьорските салони и останалите нежизнено важни бизнеси ще продължат да работят, но всички нощни активности ще са забранени. Ресторантите, кафенетата и хотелите няма да приемат посетители, като ще се работи само с доставка на храна. Фитнесите, кината и театрите няма да работят.

Бизнесът ще бъде подкрепен с 80% от приходите за въпросния период в сравнение със същия през миналата година, стига да задържат на работа своите служители, каза Курц в изявлението си.

Той подчерта още, че разхлабване на мерките може да се очаква през декември, само ако данните за коронавируса се подобрят осезаемо.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари