Австриец простреля взломаджия, нахлул в дома му

0
Трима мъже проникнали в къщата след полунощ
Трима мъже проникнали в къщата след полунощ

Трима мъже проникнали в къщата след полунощ

Седемдесет и една годишен собственик на жилище в Австрия е прострелял един от тримата маскирани взломаджии, нахлули в дома му в Хармансдорф, предаде австрийската новинарска агенция АПА.

По данни на полицията раненият е бил откаран в болница и опериран, като здравословното му състояние бе определено като стабилно. Той е бил задържан, но двамата му съучастници успели да избягат.

Тримата извършители са проникнали в къщата в сряда около един часа след полунощ. Спящата на горния етаж двойка - 71-годишният мъж и 50-годишната му партньорка - са били събудени от шум. Жената отишла до долния етаж, където се изправила срещу взломаджиите. Един от тях нападнал 50-годишната жена с метален предмет и я повалил на земята, пише БТА.

На помощ на крещящата си партньорка се притекъл 71-годишният мъж, който стрелял по нападателя със законно притежаван пистолет. Според говорителя на полицията Йохан Баумшлагер той е бил открит от пристигналите на местопроизшествието полицаи ранен в градината, получил първа помощ и в крайна сметка бил арестуван. Самоличността на мъжа все не е разкрита.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    2
    Даниел Кривошийски
    Защо са го арестували? Трябва да го наградят.
  • 10
    1
    новата €врабия
    Черни мюсюлмански маймуни или нашенски цигани?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари