Аварийни ремонтни дейности на Дунав мост изненадаха шофьорите

3
Към момента за този ремонт няма никаква информация на сайта на АПИ
Към момента за този ремонт няма никаква информация на сайта на АПИ Видео: Русе Медиа

Към момента за този ремонт няма никаква информация на сайта на АПИ

Започнали са аварийни ремонтни дейности на Дунав мост при Русе, съобщава Русе Медиа. Към момента за тях няма никаква информация на сайта на АПИ и изненадват превозвачи, транспортни фирми и граждани, които на място установяват, че по съоръжението движението е ограничено в определен участък.

Единствената информация за ситуацията е през румънски медии, които са запитали румънската гранична служба, а оттам са я изискали от българска страна чрез контактния център.

Става ясно, че още преди две седмици е заявено намерение от страна на АПИ за започване на ремонтните действия по една от фугите на моста. Сигнализация има и от двете страни на моста, дупката е оградена и се намира в лентата на превозните средства, които пътуват към България. За тези, които се движат в посока Румъния, няма особен проблем и те си минават безпрепятствено, стига отсрещния поток от събрали се превозни средства да не потегли да заобикаля огражденията.

В даден момент се оказвате на опашка зад камиони по средата на моста и не знаете какво се случва и колко време ще отнеме чакането. Липсата и на отсрещен трафик в определен момент е предпоставка да се тръгне и да се изпреварят камионите, въпреки че това е забранено със знаци и маркировка. Все още не е възстановена и мантинелата на моста в българския участък, където преди време катастрофира камион.

В момента обаче там не се работи – най-вероятно падналите ниски температури са причината дейностите временно да бъдат преустановени. Очаква се със затоплянето ремонтът да продължи. Припомняме, че решетката в дясната лента бе ремонтирана и подменена през 2023 година. По информация от Румъния, дейностите трябва да продължат още 2 месеца.

Публикуваме и информацията от румънските колеги:

Ремонтните дейности на дилатационните фуги на моста продължават до края на март, отбелязва румънският вестник Adevarul

Движението по Дунав мост, който свързва Гюргево и Русе, ще се извършва в едно платно до края на март, в резултат на извършените от българска страна ремонтни дейности на дилатационните фуги на моста.

В момента товарните автомобили трябва да чакат 120 минути за граничен контрол при излизане от Румъния през ГКПП Гюргево и около 50 минути при влизане в страната, пише румънският вестник Adevarul.

„Териториален полицейски инспекторат Гюргево е уведомен от българските гранични власти за това, че в периода от 15 януари до 31 март 2024 г. ще се извършват ремонтни дейности на дилатационните фуги на моста над река Дунав, между гр. Русе и Гюргево, на републикански път I-2 Русе – Разград, започващ от километър 0+000 до километър 1+057, като по време на работите ще бъдат въведени необходимите мерки по организация и временно регулиране на движението (с ограничения).

Те ще се извършват през деня, като движението ще се извършва в една лента, която ще бъде сигнализирана с подходящи пътни знаци“, се уточнява в прессъобщението от Гранична полиция – териториален инспекторат Гюргево (ITPF Giurgiu), цитирано от Agerpres.

При тези условия Гранична полиция препоръчва на хората, които желаят да преминат националната граница през следващия период, да имат предвид и останалите десет пункта за международен трафик на границата с България, съответно граничните пунктове Вама Веке, Остров, Негру Вода, Добромир, Липница, Кълъраши, Турну Мъгуларе, Зимница, Бекет и Калафат.

Българските власти извършиха ремонтни дейности на дилатационните фуги на Моста на дружбата и в периода от 20 ноември до 29 декември 2023 г., като движението по моста се осъществяваше алтернативно, в една лента за движение, пише Adevarul.

Още през август миналата година от Агенция пътна инфраструктура увериха, че въпреки че предстоят тежки ремонти работи, Дунав мост няма да бъде напълно затварян и ще продължи да обслужва трафика, но с ограничения. „Едно от изискванията към бъдещия изпълнител е така да организира работата, че движението да се осъществява в едното платно“, посочиха тогава от АПИ.“

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    4
    Русенец
    Скапаните тирове са смачкали платното под жп моста, преди кръговото на Дунав мост, като се идва от Мартен. Цялата дясна лента е накъдрена. Тези, които превърнаха уличното платно в тир паркинг са за съдилища. За какво харизахте огромното парче земя за 30 г, на ония, като всяка сутрин хората пак чакат на опашки, заради поредните наспирали камиони, между кръговите на Дунав мост и Безмитна зона? Уж, паркингът щял да оправи проблема?! Чувай уйо, Мен40ви песни! Колкото се бори с промишлените замърсители, толкова и с проблема с тировете. Кръгла, заоблена нула. Невър агейн, цървен кмет! Цървен кмет = цървен светофар.
  • 2
    3
    Gatanka
    Питайте Дърт Миришещ Миризлив Черен Брадясъл Козел.
  • 2
    2
    До 1
    Чудесен стил, винаги го храниш с финес. Мен ми писна да му сипвам на тоя тъпигьоз.
  • 4
    1
    Хихихихъ
    И какво Ви посреща в България? КЕНЕФ на Дунаф Мост у Русе. Да Ви е честит КЕНЕФА Русе, и КЕНЕФИТЕ в България. Осрани, опикани и заключени. На Нисофо КЕНЕФА на Гробебанатора е със златно биде от Леблебийския му кръстник А дедо му, ооооох дедо муууууу. Стрелял е комунистъ мръсен, обущар от Габрово.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари