Атанас Запрянов: Няма военна заплаха за България

0
Служебният военен министър Атанас Запрянов дава изявление след нападението на Израел
Служебният военен министър Атанас Запрянов дава изявление след нападението на Израел Снимка: БНТ

Служебният военен министър Атанас Запрянов дава изявление след нападението на Израел

Сутринта на г-н Главчев докладвах, че няма военна заплаха за България. Не се налага въоръжените сили да се привеждат в някаква по-висока степен на готовност, нека гражданите да живеят спокойно, да почиват спокойно, ние следим ситуацията. Следим я 24 ч. преди удара, по време на удара, имаме информация и за самия удар. Надяваме се, че израелското правителство ще бъде мъдро и няма да стигнем до ескалации между Иран и Израел. Това каза служебният военен министър Атанас Запрянов пред журналисти, цитиран от БНТ.

Той обясни, че България има планове за действие при евентуална ескалация.

"Не се налагат военни мерки в момента, нека изчакаме".

Служебният военен министър Атанас Запрянов дава изявление след нападението на Израел. По-рано тази сутрин по искане на премиера Димитър Главчев беше свикано работно съвещание заради ударите над Израел.

На него са присъствали министрите на отбраната Атанас Запрянов, на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков, зам.-министърът на външните работи Ирена Димитрова, началникът на отбраната Емил Ефтимов, както и представители на службите за сигурност.

По време на съвещанието е станало ясно, че пряка заплаха за България от нападението няма. Правителството обаче ще продължи да следи ситуацията, за да може да реагира адекватно при нужда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари