Атанас Пеканов обвини Асен Василев в лъжа за надземно метро в Пловдив

0
Тази глупост ми идва в повече, такъв проект в българския План за възстановяване и устойчивост няма, обяви бившият служебен вицепремиер
Тази глупост ми идва в повече, такъв проект в българския План за възстановяване и устойчивост няма, обяви бившият служебен вицепремиер Снимка: Atanas Pekanov / Facebook

Тази глупост ми идва в повече, такъв проект в българския План за възстановяване и устойчивост няма, обяви бившият служебен вицепремиер

Атанас Пеканов обвини в лъжа съпредседателя на ПП-ДБ Асен Василев. Вицепремиерът в двете служебни правителства на Стефан Янев публикува коментар във Фейсбук страницата си, провокиран от среща на Василев с активисти в Пловдив.

"В Пловдив ще има нова градска железница (надземно метро) до 2026. Ясно е, че по време на избори се лъже много, но тази глупост ми идва в повече. Миналата неделя Асен Василев е застанал пред гражданите на Пловдив на Римския стадион и им казал, че той е вкарал проект за метро в Пловдив (градска железница) до летището в Плана за възстановяване (съответно трябва да се изпълни до лятото на 2026 г.)", започва Пеканов и веднага след това заявява, че "такъв проект в българския План за възстановяване и устойчивост (който беше изработен през 2021 и одобрен през 2022) няма - не съществува".

Пеканов уточнява, че визираният от него разговор е качен в страницата на партията и дава линк към него.

"Чувал съм за такива идеи от други хора, може и да са добри, но винаги са били само теоретични. Няма такъв проект, няма такова финансиране. Асен Василев показва една красива визуализация на 30-секундно клипче и обещава, че на базата на това клипче догодина може да започне строителството (а явно и да привърши малко след това, защото проектите по ПВУ са до лятото на 2026)", добавя той.

В ролята си на вицепремиер по управление на европейските средства Атанас Пеканов и екипът му подготвиха лично Националния план за възстановяване и устойчивост.

"Какъв е смисълът от тази лъжа? Какво носи? Колко гласове носи? Как после да убедим хората, че не всички са маскари? Защото хората, излъгани от тези лъскави клипчета, ще повярват и ще чакат нещо да се направи. Как да ги убедим след това, че Европа всъщност прави смислени неща за нас? Е, след това разбира се винаги може да кажем, че някой друг е виновен, но да не се чудим защо има ниска избирателна активност, скептицизъм, анти-европейски настроения и други", завършва поста си Пеканов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Цървул
    Това е нормално за п.едерасите те са най големите лъжци
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари