Атанас Пеканов: Държавата не е пред фалит. България има вторият най-нисък дълг към БВП

0
Служебният вицепремиер коментира дали би станал министър от редовен кабинет
Служебният вицепремиер коментира дали би станал министър от редовен кабинет Видео: NOVA

Условията за съдебна реформа са разписани в Плана за възстановяване и устойчивост благодарение на Крум Зарков, каза служебният вицепремиер

Държавата не е пред фалит. България има стабилни публични финанси, тя има втория най-нисък дълг към БВП. Страната има буфери, натрупани от години. Политика по доходите може да има тогава, когато е таргетирана към най-уязвимите групи и на онези фирми, които имат нужда”. Това заяви вицепремиерът Атанас Пеканов в предаването „На фокус” по NOVA.

Според него няма намеса в изборите, а има само коментари за отделни проблеми. „Служебният кабинет не може да остави некоментирано нещо, където има проблем”, заяви Пеканов.

Защо пък аз”. Така Пеканов отговори на въпрос на водещата Лора Крумова дали би се съгласил да бъде министър от редовен кабинет. „В момента съм служебен министър и не искам по никакъв начин да дискутираме тази работа”, заяви той и каза, че в този кабинет има и други добри министри - като регионалния Иван Шишков.

Приоритетите на редовния кабинет, според него, са: „политики по доходите, социална защита, но и устойчиви публични финанси".

За Пеканов съдебната реформа не е нещо абстрактно, условията ѝ са разписани в Плана за възстановяване и устойчивост. "Благодарение на правосъдния министър Крум Зарков те са подготвени”, заяви вицепремиерът от служебния кабинет „Донев-2”.

Още 2021 г. в Плана за възстановяване и устойчивост имаше очаквания да се заложат въпроси за съдебната реформа. Имаше начин как това да се случи”, поясни Пеканов и допълни, че изпълняваме техническите критерии (за Шенген) от години.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари