Атанас Чобанов: Сигналът на ДПС до ДАНС е потвърждение, че са замесени в заплахата

0
Заплахата идва от това, което наричаме задкулисие, чийто връх на айсберга е Делян Пеевски, заяви журналистът
Заплахата идва от това, което наричаме задкулисие, чийто връх на айсберга е Делян Пеевски, заяви журналистът Видео: NOVA

От партията излязоха с писмо до медиите по казуса

Прокуратурата се самосезира след информацията за заплахи към журналиста от сайта „Бърд” – Атанас Чобанов, и общинския съветник от „Спаси София” – Борис Бонев.

Чобанов заяви, че е получил информация от чуждо посолство у нас, че срещу него се подготвя нападение. Бонев посочи, че е предупреден от българските служби за непосредствена опасност за живота му. От МВР посочват, че са предприели необходимите законови действия.

Атанас Чобанов изрази съмнение пред NOVA, че заплахата за живота му идва от кръгове, свързани с ДПС. От партията излязоха с писмо до медиите по казуса. Мустафа Карадайъ, Йордан Цонев и Делян Пеевски заявяват, че ще сезират ДАНС по казуса „Чобанов”, за да защитят свободата на словото.

Реакцията да внесат сигнал до ДАНС е всъщност потвърждение за това, че те са замесени в тази заплаха. Заплахата идва от това, което наричаме задкулисие, чийто връх на айсберга е Делян Пеевски, санкциониран по „Магнитски” заради значителна корупция”, коментира Чобанов.

Прокуратурата ме потърси, за да дам сведения, но няма да дам, докато Гешев е главен прокурор. Според мен той е част от тази банда. В никакъв случай при тази ситуация няма да се върна в България”, добавя разследващият журналист.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари