Атанас Атанасов: Министерството на културата е административно блато

1
В министерството има сигнали, жалби и проблеми, които не са се разрешавали с години
В министерството има сигнали, жалби и проблеми, които не са се разрешавали с години Снимка: БГНЕС

Той очерта достъпът до култура като най-съкровената му цел като министър

Министерството на културата е административно блато“, каза новият културен министър Атанас Атанасов. По думите му в министерството има сигнали, жалби и проблеми, които не са се разрешавали с години.

Там има проблеми, които са входирани преди години, на които е много трудно да проследиш началото“, каза Атанасов в ефира на bTV.

При предаването на властта предишният културен министър Минеков каза на Атанасов, че министерството е „блато, заразено с корупция“. „Нямам самочувствието, че след месец на този пост вече съм разкрил всички нередности“, каза културният министър.

Въпреки това той спомена, че е запознат с неуредици свързани с Националния фонд „Култура“.

Голямата картина ще е на фокус, защото искаме да свършим работа, която да създаде една стабилна основа“, каза Атанасов за работата си като министър.

Той очерта достъпът до култура като най-съкровената му цел, като даде пример със себе си – Атанасов се докоснал до театъра за първи път като студент, защото преди това не му била дадена тази възможност. Всичките му колеги обаче играели на сцена от деца.

Човекът на този пост трябва да притежава едни добри мениджърски умения, отколкото да е на върха на изкуството в определена сфера. Надявам се, че точно в този аспект бих могъл да допринеса много за културата в страната“, каза Атанасов.

Той допълни, че добронамереността му определено няма да е единственото важно качество, но е едно добро начало.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари