Асена Сербезова: За една година са намалени цените на над 500 лекарства

2
За същия период са увеличени цените на 98 лекарствени форми
За същия период са увеличени цените на 98 лекарствени форми Снимка: БГНЕС / Архив

За същия период са увеличени цените на 98 лекарствени форми

За една година - от 1 януари 2021 г. до 1 януари 2022 г., са намалени цените на 575 различни лекарствени форми, каза министърът на здравеопазването Асена Сербезова по време на заседание на парламентарната комисия по здравеопазване, цитирайки данни от анализ за повишаването и намаляването на цените на лекарствата. По думите ѝ за същия период са увеличени цените на 98 лекарствени форми, като това увеличение е в рамките на инфлационния индекс, посочи тя. В анализа за включени 2875 лекарства.

Цените на лекарствата в България се реферират с други 10 държави, като цената в България трябва да остане най-ниска. Причините за повишаване на някои цени са в това, че са повишени цените им и в референтните държави, както и индексът на статистически отчетена инфлация, посочи министър Сербезова. По думите ѝ, обективно, цените на лекарствата не са много повишени.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари