Асен Василев: За първи път големите решения за България се вземат в парламента

0
Проблемът на България е, че в последните 15 години се залагат едни средства, които никога не стигат, заяви финансовият министър
Проблемът на България е, че в последните 15 години се залагат едни средства, които никога не стигат, заяви финансовият министър Снимка: Фейсбук

Проблемът на България е, че в последните 15 години се залагат едни средства, които никога не стигат, заяви финансовият министър

През последните години се вдигнаха доста социални плащания. Дадоха се 80 милиона за заплати и въпреки това останахме в рамките на 3% дефицит. Проблемът на България е, че в последните 15 години се залагат едни средства, които никога не стигат. Това е така, защото някой в институциите не си е свършил работата. Това заяви министърът на финансите Асен Василев в предаването „Панорама” по БНТ.

3% дефицит е границата за една държава, че няма да и се налага да задлъжнява, уточни той.

Видя се, че България може да се развива. Повечето държави, които влязат в ЕС неравенствата започват да намаляват. Това е така, защото Европа дава средства за кохезионна политика. Неравенствата в България растат и то драматично. Това означава, че не се формират гета и неравенства, а всеки има равен шанс. Колкото повече се събира ножицата, толкова по-бързо расте икономиката. Когато икономиката дава равен шанс, тя може да се възползва от талантите на своите граждани”, обясни финансовият министър.

Решението за „Росенец” е внесено, доколкото знам, от ПП. В правителството се работи доста спокойно. Решенията на правителството се вземат консенсусно, увери той.

Големите решения за България за първи път се вземат в парламента. За първи път хората, които вземат решенията седят в парламента, подчерта Василев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари