Асен Василев предаде финансовото министерство в ръцете на Валери Белчев

0
"Четири месеца по-късно оставяме хазната в по-добро състояние и бюджет, за да могат хората и бизнесът да се чувстват по-спокойни. Радвам се, че Валери Белчев поема министерството и му пожелавам успех", каза Асен Василев
"Четири месеца по-късно оставяме хазната в по-добро състояние и бюджет, за да могат хората и бизнесът да се чувстват по-спокойни. Радвам се, че Валери Белчев поема министерството и му пожелавам успех", каза Асен Василев Снимка: БТА

"Изказвам възхищение от темпа на работа на Асен Василев."Чувствам се така, че все едно трябва да хвана бърз влак в движение"

Това каза пред журналисти новият министър на финансите Валери Белчев, предаде БТА.

"Министерството е преживяло много, уверен съм във възможностите на хората тук и нямам притеснения, че всички предизвикателства могат да бъдат посрещнати и преодолени", заяви новият финансов министър.

"В министерството ще направим всичко, което се очаква от нас, за да дадем основа за работата на едно бъдещо редовно правителство. Имам комфорта да работя с хора, които знаят как се прави бюджет - това е тежко занятие, за съжаление и или радост, темпото трябва да се запази и няма съмнение, че ще се справим", допълни Белчев и уточни, че точни сметки за бъдещия бюджет ще има по-късно.

"Вероятността да работим в началото на следващата година с настоящите параметри на бюджета, тоест всеки месец една дванайсета част от годишния бюджет, е голяма. За тази цел дълговите лимити на бюджета са достатъчни - затова трябва да сме спокойни за публичните финанси", категоричен бе Асен Василев.

"Освен това плащанията по дълга са през март догодинаЧетири месеца по-късно оставяме хазната в по-добро състояние и бюджет, за да могат хората и бизнесът да се чувстват по-спокойни. Радвам се, че Валери Белчев поема министерството и му пожелавам успех", каза Асен Василев.

"Засега нямаме планове за нов дълг на международните пазари, не се очертава да има и резки персонални промени в екипа на министерството", завърши  Валери Белчев

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари