Асен Василев: Изненадани сме от изключително голямата подкрепа на хората

0
До две седмици "Продължаваме промяната" ще представи предизборната си програма
До две седмици "Продължаваме промяната" ще представи предизборната си програма Снимка: БНТ

До две седмици "Продължаваме промяната" ще представи предизборната си програма

Изненадани сме от изключително голямата подкрепа на хората. Много е приятно да разговаряме с тях, да чуем какви са проблемите им и да получим окуражителни думи за това да продължим започнатото преди 4 месеца с волята да го правим през следващите 4 години. Това заяви в пряко включване от Пловдив за "Още от деня" по БНТ лидерът на "Продължаваме промяната" Асен Василев.

Василев е в града под тепетата, където се събират подписи за новата коалиция. Той изтъкна, че максимум до две седмици "Продължаваме промяната" ще представи предизборната си програма. Основните точки от нея са ясни, като първа от тях е да не се пипат данъците, но те да бъдат събирани.

"Второто нещо, което е много важно е да се спрат всички течове. Двете неща в комбинация биха дали достатъчно ресурс, за да можем да започнем да оправяме системите на образованието и здравеопазването", отбеляза той.

Целта е в следващите години да бъде постигнато съвременно образование, в което да нямаме нужда от частни уроци и частни учители.

"За здравеопазването - имаме ресурси и добре подготвени кадри, за да лекуваме българите в България. Натрупаните неравенства сред медиците не са нормални. Системата не функционира в полза на пациента, а в полза на някои интереси, които са я завладели", заяви Василев.

Лидерът на "Продължаваме промяната" изрази надежда следващата седмица да започнат разговорите с "Демократична България" и "Изправи се.БГ! Ние идваме" и в зависимост от това как протекат те, може да бъде подписан документ за това как да си съдействат в парламента.

Асен Василев и Кирил Петков заявяват категоричната си подкрепа за президента Румен Радев. В този смисъл те ще призоват избирателите, които подкрепят "Продължаваме промяната", да гласуват и за г-н Радев, като избирателите на "Демократична България" са свободни да направят техния избор.

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" заяви готовност за разговори с всички партии, които имат конструктивни идеи и желание в страната да няма корупция и парите да се използват ефективно и ефикасно и готовност за съвместни действия.

Асен Василев коментира проблема, който произтича от поскъпването на природния газ и тока и защо в актуализацията на бюджета не са предвидени буфери за справяне с това, като заяви, че няма как правителството да субсидира цената на електроенергията според европейското законодателство.

"Има предвидени буфери за социална помощ, в помощта за бизнеси, свързани с ковид кризата. Цената на електроенергията и газа, която виждаме, се дължи на няколко проблема, които започнахме да решаваме като правителство и предстои да бъдат решени, надявам се, в най-скоро време", посочи той.

Той беше категоричен, че решенията в енергетиката отнемат повече от един месец.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Младеж, девойка и мъж в купето на влак. Девойката е с много къса пола и дълбоко деколте, което те кара да... Девойката се опитва да привлече вниманието на младежа, питайки го какво чете. Той не обръща внимание дори на поканата ѝ да отидат до вагон-ресторанта. Накрая тя излязла сама от купето. Веднага щом затворила вратата мъжа казва на младежа:
- Ти в ред ли си? И ти се натиска! Аз така се възбудих, че бих изчукал и куче!
Младежа:
- Бау, бау...

Харесай Дунавмост във Фейсбук