Асен Василев: До края на мандата да бъдат построени нови 4 - 5 моста над река Дунав

0
Преди Коледа транспортният министър Николай Събев (Продължаваме промяната) обяви, че правителството иска да построи четири моста над Дунав, както и три прохода през Стара планина - "Шипка", "Петрохан" и един на изток
Преди Коледа транспортният министър Николай Събев (Продължаваме промяната) обяви, че правителството иска да построи четири моста над Дунав, както и три прохода през Стара планина - "Шипка", "Петрохан" и един на изток Снимка: Фейсбук

От думите на финансовия министър стана ясно още, че правителството подготвя инфраструктурна програма с 4-годишен хоризонт на обща стойност 12 млрд. лева

Целта е до края на мандата да бъдат построени нови 4 - 5 моста над река Дунав, три тунела под Стара планина и още куп други важни проекти.

Това стана ясно от думите на вицепремиера и финансов министър Асен Василев (Продължаваме промяната) във вторник, пише Свободна Европа. 

Преди Коледа транспортният министър Николай Събев (Продължаваме промяната) обяви, че правителството иска да построи четири моста над Дунав, както и три прохода през Стара планина - "Шипка", "Петрохан" и един на изток.

Увеличението на минималната работна заплата ще се случи през март месец. Очаква се тя да стане 710 лева вместо първоначално договорените 700.

В момента размерът на минималното трудово възнаграждение е 650 лева. Увеличението му се обвързва с приемането на бюджета за 2022 г.

Проектобюджетът за настоящата година ще бъде представен в средата на януари. Целта е да бъде внесен в Народното събрание до края на месеца и да бъде гласуван до края на февруари, обяви още финансовият министър.

В документа няма да има сериозни промени в политиките, тъй като по време на коалиционните преговори четирите управляващи партии си поставиха срок от около шест месеца, в който да договорят ключовите реформи. По тази причина в средата на годината предстои актуализация на бюджета, която ще отрази променените политики.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    5
    До 4
    Да ти говори нещо "Трансевропейски коридор"
  • 1
    4
    до 2
    И за чий уй ти е магистрала за рядко населен град-резерват?
  • 2
    3
    О, времена! О, нрави!
    А, бат'Бойко ни обещаваше само автомагистрали в бъдещето... Винаги е така: на страната й трябват герои, а жените раждат глупаци.
  • 2
    2
    Русенец
    Даже магистрала не ни обещавате, призовавам моите съграждани за пълен бойкот на фирма екон. А че края на мандата няма да го дочакате всички знаем вече.
  • 6
    1
    русенец
    ... също така ще изпратим двама астронавти и ще се оправим за 800 дни. Тези остап бендеровци защо си ги натресохме?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари