Асен Меджидиев: Категорично не желаем нови COVID ваксини

2
С парите за COVID ваксини можем да построим детската болница, заяви още служебният министър на здравеопазването Асен Меджидиев
С парите за COVID ваксини можем да построим детската болница, заяви още служебният министър на здравеопазването Асен Меджидиев Снимка: Facebook

С парите за COVID ваксини можем да построим детската болница, заяви още служебният министър на здравеопазването Асен Меджидиев

Служебният министър на здравеопазването Асен Меджидиев обяви, че докато заема поста няма да подписва договор за плащане от страна на България за доставката на нови COVID ваксини, предаде БНТ. Той уточни, че в средата на март ще е на заседание на Европейската комисия (ЕК), на което ще бъде "много остър и категоричен" по тази тема.

"Предстои бракуване на огромни количества ваксини. Стойността е плашеща, като се налага да плащаме и за самото бракуване. Категорично не желаем повече ваксини. Нека ЕК ги разпредели на държави, които имат нужда от тях или поне да ни върне средствата. С ресурса, заделен за доставката на ваксини до 2025 година, спокойно може да построим детската болница", добави Меджидиев.

България е поискала от Еврокомисията да прекрати договора с "Пфайзер" за доставки на COVID ваксини.

Министърът каза още, че и фирмите производители трябва да се съобразят с желанието на някои държави да не им бъдат доставяни повече ваксини. Според него не само България, но и още страни от ЕС ще се включат в това искане.

"Имаме писмо от ЕК, че производителите са готови да разсрочат следващите доставки, но не са готови да се откажат от договорите си. А тези ваксини дори не са произведени все още", допълни служебният здравен министър.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    Силни думи
    Ако успееш, докторе, ще те призная за велик! Но леееко се съмнявам, че ще се пребориш с алчните и дълбоко корумпирани чиновници от €вропедерастката комисия!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари