АС/DC пускат албумите си на плочи

0
От 17 май в Германия австралийската банда тръгва на европейско турне
От 17 май в Германия австралийската банда тръгва на европейско турне Снимка: Facebook / АС/DC

От 17 май в Германия австралийската банда тръгва на европейско турне

Легендарната австралийска банда АС/DC обяви, че ще отпразнува 50 години на сцената с издаване на всичките им албуми на винилови плочи. Първите девет заглавия ще бъдат пуснати на 15 март, но вече може да се правят предварителни заявки на официалния сайт на групата.

С това половинвековно честване е свързано и европейското турне на музикантите, които се завръщат на Стария континент след 8-годишно отсъствие. Обиколката ще продължи точно три месеца - започва на 17 май в Германия и ще приключи на 17 август в Ирландия. Турнето носи името на последния им албум Power Up, който излезе през 2020 година и още с появата си оглави класациите в около 20 държави.

За радост на феновете на прочутата хардрок банда, вокал отново ще бъде Брайън Джонсън. По време на концертите през 2016 година се наложи да слезе от сцената заради сериозни проблеми със слуха. Тогава той бе заменен от Аксел Роуз от “Гънс енд Роузис”. Слухов апарат от ново поколение ще помогне на Брайън Джонсън да се върне пред публиката и да се включи в европейското турне, пише 24 ЧАСА.

Към Брайън, Ангъс Йънг и Стиви Йънг ще се присъедини Мат Лауг, който заема мястото на Фил Ръд на барабаните. Той е свирил с имена като Аланис Морисет, Алис Купър, Слаш. На 7 октомври миналата година Мат се качва на сцената като част от АС/DC по време на голям фестивал в Калифорния. А сега му предстои да обиколи с останалите членове на групата и цяла Европа. Пред феновете ще излезе още един нов член на бандата - Крис Чейни. Басистът влиза на мястото на Клиф Уилямс, който се оттегли от АС/DC през 2016 година, но се върна през 2020 година за записите за албума Power Up. След като става ясно, че няма да участва в турнето, е заменен от Крис Чейни, свирил с Jane's Addiction и Аланис Морисет.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари