"Арнаудовите срещи" започнаха

1
Форумът има за цел да насърчи изследователските търсения в различни области на науката
Форумът има за цел да насърчи изследователските търсения в различни области на науката Снимка: Община Русе

Форумът има за цел да насърчи изследователските търсения в различни области на науката

Днес в Регионална библиотекаЛюбен Каравелов“ стартира 4-ото издание на Националния младежки форумАрнаудови срещи, съобщава Община Русе. Пътят към познанието“ 2023. Събитието се организира от русенския културен институт и Сдружение „Културни пространства“ в партньорство с РУО – Русе и се финансира по Програма „Култура“ на Община Русе. Форумът има за цел да насърчи изследователските търсения в различни области на науката и обществените процеси в миналото и днес, а в него могат да се включат ученици, студенти и учители със свои разработки.

„Невежеството не е на мода, на мода е знанието. Тайната на младостта е всеки ден да научаваме по нещо ново.“

С тези думи се обърна към присъстващите на младежкия форум заместник-кметът Златомира Стефанова. Тя поздрави организаторите и пожела на форума да изпълни своята мисия - да разшири кръгозора на будните млади умове и да насърчи критичното мислене у тях.

Арнаудови срещи“ се осъществява по идея на дългогодишния потребител на Регионалната библиотека д-р Капка Иванова, която е и научен ръководител на форума. Тази година в него се включват над 100 участници от цяла България със 53 свои разработки. Форумът се осъществява в хибридна форма, като част от участниците представят своите работи на живо, а останалата – онлайн.

Директорът на библиотеката Теодора Евтимова сподели, че за 4-те години, в които се провежда форумът, се е превърнал в значима част от културния календар на града. По нейните думи целта на организаторите е да насърчават интереса у младите хора да издирват и проучват литература, използвайки максимално богатия книжен фонд на библиотеките.

Арнаудови срещи“ се осъществява в няколко тематични направления – литература, български фолклор, изкуства, история, философия, география и интердисциплинарни изследвания. Формите за участие са доклад, есе, презентация и видеоклип, а проектите ще бъдат оценени от компетентно жури.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    1
    ХУЙ ПОДБИРАЧ НЕ Е ЕБАЧ
    Виждам толкова много деца, вместо да отидат на дискотека да се напият качествено, да забият някоя девойка и да си живеят живота на младини, ми отишли там в библиотеката да разгръщат читанките. Абе, не пропилявайте живота си, живейте като ЧЕЧЕНЕЦААААААА. ЧЕЧЕНСКА СИЛА и тошо куката
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари