Армията на Полша е в повишена бойна готовност заради руска ракета

0
Военните издирват летящия обект
Военните издирват летящия обект Снимка: DPA /Jens Büttner / архив

Военните издирват летящия обект

Полша постави системите за противовъздушна отбрана във висока степен на готовност.

Това съобщи говорителят на Оперативното командване на полските въоръжени сили Яцек Горишевски.

Ракетата, която е нарушила полското въздушно пространство, е руска, потвърди полският генерален щаб.

В детайли, Полша заяви, че руска ракета е навлязла днес сутринта в нейното въздушно пространство, преди да го напусне в посока към Украйна, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Всичко сочи, че в полското въздушно пространство е навлязла руска ракета. Ние я засякохме с помощта на радар. Тя напусна това пространство", заяви началникът на полския генерален щаб, генерал Веслав Кукула.

Горишевски уточни, че издирването на обекта, пресякъл въздушната граница на страната, продължава.

По-рано полските медии също писаха, че това е руска ракета.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    4
    Иван
    Не е проблем една ракета но с тия полски глупости скоро да очакват стотици ракети на ден.Хубавото е че всичко ще свърши за тях за около седмица.
  • 6
    3
    Бай Чеп
    Ракетата е от новата руска серия с чипове от перални, върти се горе и после поема на някъде, зависи от програмата, с предпране или без и много са важни оборотите на центрофугата!
  • 3
    2
    до 1
    И поляците са васали на американските масони сатанисти. Те даже не знаят от какво ги е страх, просто правят каквото им наредят от америка и говорят каквото им наредят от америка. Няма държава в европейския съюз, която да е автономна и да прави нещо в името на националните си интереси. Всички правят каквото им кажат американците, защото те ги държат като заложници понеже американците са единствените с армия, която за да имат са задлъжнели до XXXIV век. Затова американските терористи се надяват да завладеят цялата планета, за да не трябва да плащат данъци на никого. И сега много ги е страх и се препикават от Русия, Китай, Северна Корея, Индия, Бразилия, ЮАР и останалите държави от Африка на които това лято Русия им даде тонове безплатно зърно с безплатна доставка. Ако американците загубят хегемонията си над планетата, никой няма да го е страх от тях, а тях от това ги е страх - защото единствения начин да имат сила е да държат почти целия свят като заложници.
  • 6
    1
    Пшибишевски
    O, kurwa! O, kurwa! Е, тия поляци-напушеняци вече се посраха от страх! Всяка сврака взе да им се привижда като руска ракета! Ну, давай Вова, бой по путката с черпака, сери в калпака на поляка!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари