Арменците празнуват Коледа

0
В България живеят близо 40 000 арменци
В България живеят близо 40 000 арменци

В България живеят близо 40 000 арменци

На 6 януари българските арменци и сънародниците им по света празнуват Коледа. Арменската църква отбелязва в един и същи ден и Коледа, и Богоявление, съобщава БНР.

На Рождество Христово арменците се поздравяват с думите "Христос се роди и богояви, да бъде благословено богоявлението му". Така в пловдивския храм Сурп Кеворк ще бъде отслужена Света Рождественска литургия и Богоявленски водосвет.

В България живеят близо 40 000 арменци. Около 5000 души наброява арменската диаспора в Пловдив, която е най-голямата и най-старата в страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Вярващ
    Празнуват Арменците на истинският ден с което показват уважение към бога,а ние сме опък и превърнахме рождество Христово в пазар и реклами на изгонените търговци от храма на тях път даваме.С това те засвидетелстват истинско уважение към бога,с ние си останахме езичници и безверници.Търсим идоли и кумири.Живеем на принципа,око да види,ръка да бутне.За това сме и изоглавен народ.Редно е да празнуваме със православните по Юлиянски календар,а сегашните коледни да бъдат обявени за новогодишни празници и търговски банкет.
  • -1
    1
    дд
    Трапезата е рисувана торта пиле на ум страшна работа керпедени и чудо
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари