Армани мести фабрика в България?

0
Аргументът е, че тук работната ръка е по-евтина!
Аргументът е, че тук работната ръка е по-евтина!

Връщайки се от великденските си ваканции, 184 служители и работници на фабрика на Армани до Торино разбраха, че са съкратени.

Според италианските медии две трети от персонала на “Джорджо Армани Опърейшънс” до Сетимо Торинезе били уволнени, но не заради криза на марката, а заради решението ѝ да премести дейността си в България и Турция. Аргументът е, че там работната ръка е по-евтина, пише 24 часа.

Веднага след като разбраха намеренията на работодателя си, съкратените работници започнаха протест. С помощта на синдикатите те се надяват да заинтересуват общественото мнение и да го информират как продукти Made In Italy ще се правят в България и Турция. До 2014 г. във фабриката до Торино са произвеждани по 25 000 продукта годишно на известната марка, но след това продукцията постепенно е била изместена към България и Турция. През 2015 г. оборотът на марката нараства и в момента е вторият най-важен производител на мода в Италия след “Прада”.

Много от италианските работници на фабриката до Торино са жени. Кметът на Сетимо Торинезе, както и зам.-министърът на труда вече са се заинтересували от случая и обявиха свикването на преговори със синдикатите с цел да се избегне “социална кланица”, както я нарекоха профсъюзите, заради едностранни решения на компанията.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари