Арестуваните на протестите в Русия са над 700

1
Недоволството срещу мобилизацията обхвана 32 града в цялата страна
Недоволството срещу мобилизацията обхвана 32 града в цялата страна Видео: NOVA

Недоволството срещу мобилизацията обхвана 32 града в цялата страна

Повече от 700 души са арестуваните при последната вълна от протести срещу мобилизацията в Русия, предава NOVA. Недоволството обхвана 32 града в цялата страна. В същото време Москва одобри нови, по-тежки наказания за войниците, които не изпълняват дълга си. До десет години затвор заплашва всеки, който направи опит да се предаде, дезертира или откаже да се бие.

Междувременно, в окупираните територии продължават референдумите за присъединяване към Русия. Агенция ТАСС съобщи, че руската Дума може да започне работа по законопроект за включване на четирите области във Федерацията още в четвъртък.

Пред ООН руският външен министър Сергей Лавров обяви, че ако бъдат анексирани, тези региони ще бъдат под пълната защита на Москва.

„След референдумите Русия ще уважи волята на всички тези хора, които толкова дълги години страдат от тормоза на неонацисткия режим. Цялата територия, която е вписана и ще бъде вписана в конституцията на Руската федерация, без съмнение е под пълната защита на държавата. Всички закони, доктрини, концепции и стратегии на Русия са в сила за цялата ѝ територия”, коментира той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    ROCK AND ROLL
    ПОВЕЧЕ ОТ 100 000 СА НАПУСНАЛИТЕ РУСИЯ ПОДЛЕЖАЩИ НА МОБИЛИЗАЦИЯ !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари