Арестуваха русенски наркодилър във варненско заведение

0
На определено място в заведението били оставяни дозите с наркотици, а клиентите се самообслужвали
На определено място в заведението били оставяни дозите с наркотици, а клиентите се самообслужвали

На 22 август при специализирана операция под ръководството на Варненската районна прокуратура в заведения на крайбрежната алея са задържани двама мъже.

Предстои образуваното досъдебно производство по член 354а, ал. 3 от НК да бъде изпратено по компетентност в Окръжна прокуратура за осъществяване на ръководство и надзор върху разследването, тъй като са събрани достатъчно доказателства, че задържаните са разпространявали  наркотични вещества без надлежно разрешение, съобщават от  Апелативна прокуратураВарна.

При извършване на лични обиски на 35-годишния Г.Г. от Варна и 32-годишния П.Б. от Русе са намерени различни количества наркотични вещества – кокаин, амфетамини, марихуана. В сейф за съхранение на лични вещи в заведението, нает от Г.Г., който го е предал на полицията по време на операцията, е открито газово оръжие. След направената експертна справка е установено, че е преправено в огнестрелно.

Двамата са участвали в схема за разпространение на наркотици. На определено място в заведението били оставяни дозите с наркотици, а клиентите се самообслужвали, като оставяли на същото място парите.

В 32-годишния русенец П.Б. са намерени същите по вид наркотични вещества, опаковани в подобни разфасовки, каквито са открити и в Г.Г. При условията на неотложност са извършени обиск и претърсване в дома на русенеца, който имал свое жилище във Варна.

Оттам са иззети значително количество амфетамини, анаболи, чист кокаин, марихуана, празни найлонови пликове за разфасоване на дозите, електронна везна, както и 9-мм патрони, пари в евро и левове.

Извършителите са задържани за срок до 72 часа. Работата по досъдебното производство ще продължи под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура във Варна.

Източник: Ruseutre.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари